OZON NEDİR?
Ozon (O³), 3 atomlu bir moleküldür ve oksijenin(O²) çok yüksek enerji taşıyan bir şeklidir. Ozon oda sıcaklığında gaz halinde bulunur. Renksiz ve fırtınalı havalardan sonra, yüksek yerlerde veya deniz kıyısında hissedilebilen karakteristik kokusu olan bir gazdır. Tıpta kullanılan ozon özel jeneratörlerde saf oksijenden üretilir. Ozon, güçlü okside edici özelliğinden dolayı mikroorganizmaları öldürmenin yanında tüm toksinleri de nötralize edebilir. Ozonun temizleyici ve dezenfekte edici etkilerinin farkına varılmasından sonra suların temizlenmesinde ozon kullanılmaya başlanmıştır.
OZON TEDAVİSİ
Ozon terapisi olarak da bilinen ozon tedavisi; çeşitli hastalıkların tedavisine destek olmak amacıyla hastaların dolaşım sistemlerine ozon ve oksijen karışımı uygulanması işlemidir. Pek çok hastalığın tedavisinde yararlanılan ozonun ne için ve nasıl uygulandığı araştırma konusu olmuştur. Bu tedavi özellikle bağışıklık sistemini etkileyen hastalıkların tedavilerinde etkili olmaktadır. Hücre yenilenmesini hızlandırmak, kan şekerini düşürmek, oksijen azlığını gidermek gibi pek çok görev üstlenen ozon tedavisinden farklı hastalıklar için faydalanılabilmektedir.
Farklı hastalıklar için tamamlayıcı tedavi olarak ozon tedavisi yaptıranlar pek çok fayda sağlamaktadır. Hücre ve dokulardaki oksijen seviyesini artırmaya dayanan bu tedavi yöntemi bağışık sistemini güçlendirmesi ve kan dolaşımını hızlandırması sayesinde destekleyici tedavi olarak uygulanmaktadır.
OZON’UN FAYDALARI
- Hücre ve dokulara giden kan dolaşımını hızlandırır,
- Bağışıklık sistemini güçlendirir,
- Enfeksiyon hastalıklarına karşı direnci arttırır,
- Damarları yeniler, tansiyonun düzelmesini sağlar,
- Kan ve Lenf sistemini temizler,
- Daha temiz, yumuşak ve daha gençleşmiş bir cilt,
- Eklem ağrılarını ve kas rahatsızlıklarını iyileştirir,
- Hormon ve enzim üretimini normale döndürür,
- Beyin fonksiyonlarını ve hafızayı kuvvetlendirir,
- Stres hormonu olarak bilinen kortizolü okside ederek depresyon kaynaklı gerginliği gidermeye yardımcı olur.
OZON’DA TEDAVİ YÖNTEMLERİ
Major Yöntem
En yaygın kullanım metodudur. Bu metot ile kişiden 50-200 ml arasında alınan kan, tedavi seanslarının sayısı ve uygulanacak ozon dozu; hastanın genel durumuna, yaşına ve esas hastalığına bağlı olacaktır.
Minör Yöntem
Kişiden alınan 2 – 5 cc arası kan, belirlenmiş dozda ozonla karıştırılarak kişiye enjekte edilir.
Vücut Boşluklarına Ozon Verilmesi
Rektal – Makat yoluyla, vajinal ve kulak yoluna püskürtme yöntemi ile kişiye ozon verilir.
Eklem ve Kas İçine Ozon Gazı Verilmesi
Kas İskelet Sistemi rahatsızlıklarında, uygun bir iğne ile belirli dozda ozon gazı kişinin eklemlerine ve kaslarda ağrılı bölgeye enjekte edilir.
Ozon Torbası
İyileşmeyen yaralarda ve diyabetik ayaklarda, cilt lezyonlarında, enfeksiyonlarda, dolaşım bozukluklarında, nöropatik ağrılarda ve huzursuz bacak sendromunda kullanılır.